Klippfisk med pesto

Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!

40-60 min
Middels
Klippfisk med pesto

Slik gjør du

    1. 1
      Sett stekeovnen på 180 °C.
    2. 2
      Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto.
    3. 3
      Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
    4. 4
      Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter.
    5. 5
      Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve.
    6. 6
      Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille.
    7. 7
      Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt.

      Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter ved siden av.