Ingredienser
Sufflé forbinder vi ofte med noe varmt som må spises idet den tas ut av ovnen. Denne kalde suffleen kan du lage litt i forveien, om du ønsker. Suffleen har frisk smak av deilig og søt mango.
Fremgangsmåte
-
Skrell mangoene og skjær fruktkjøttet fra steinen. Skjær fruktkjøttet i små terninger. Bruk porsjonsformer som rommer ca. 1 1/2 dl. Legg noen mangoterninger i bunnen av hver form. Sett en krave av matpapir rundt formen og slik at den stikker ca. 2 1/2 cm over kanten. Fest med tape.
-
Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem vannet godt ut og smelt geltatinen i 1 ss kokende vann.
-
Rør sammen eggeplommer, melis og melk i en bolle og sett den i et kar med kokende vann. Visp kraftig til lys og luftig eggedosis. Ta bollen opp av vannbadet og fortsett å vispe til eggedosisen er kald. Visp inn oppløst gelatin.
-
Mos resten av mangoterningene og rør dem i eggedosisen sammen med appelsinskallet. La massen stå til den begynner å stivne.
-
Visp 1 dl av kremfløten og vend den i mangokremen. Fordel kremen i formene. Sett dem kaldt så suffleen stivner, minst 3-4 timer men gjerne over natten.
-
Fjern matpapiret forsiktig fra formene. Visp resten av fløten og legg en topp på hver sufflé, og dryss ristede mandelflak over og server.