Matpakkebrød

Et godt matpakkebrød er avgjørende for en god matpakke. Her er et sunt og saftig brød til en deilig matpakke.

60+ min
Middels
Matpakkebrød

Slik gjør du

    1. 1
      Bland sammen melk, sammalt hvete fin og grov, sammalt rug fin og grov, havregryn og havrekli til fordeigen.
    2. 2
      Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
    3. 3
      Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
    4. 4
      Varm vannet til det er fingervarmt, 37ºC.
    5. 5
      Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen.
    6. 6
      Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
    7. 7
      Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter
    8. 8
      Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2 liters former.
    9. 9
      Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted i 35-40 minutter.
    10. 10
      Når brødene er ferdig hevet pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Dryss over havrekli.
    11. 11
      Stek brødene på nederste rille ved 200ºC i 50–60 minutter. Avkjøles på rist.