Italienskinspirert fiskeburger med focaccia

Italienskinspirert fiskeburger med focaccia

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Sommersol, kjærlighet, focacciabrød og bare skuldre. En bukett av en rett!

Fremgangsmåte

Focaccia:
Start med focacciabrødet, det trenger ca. 1½ time. Bland sammen mel, vann, salt, sukker og gjær til en løs deig. La den heve i 40 minutter og hell den over i en godt smurt rund kakeform (22–24 cm). Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen.
La den heve i 30 minutter til. Hell over olivenolje med en teskje og dryss salt over før du setter den i ovnen.
Stekes i 20 minutter på 210°C.
Tomatsalsa:
Lag tomatsalsaen mens focacciabrødet steker. Bland sammen finhakket tomat, løk, hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper. La det stå i ca. 10 minutter og trekke før servering.
Varm burgerne på grillen på svak varme. Du kan ev. varme burgerne på stekepannen eller i ovnen på 200°C i 10 minutter.
Legg en raus porsjon med tomatsalsa på burgerne og server med varm focaccia og basilikumblader. Grønne og sorte oliven passer godt til.