Ingredienser
Hev nivået på pølsemiddagen ved å pakke pølsene inn i en hjemmelaget deig. Innbakte wienerpølser smaker godt og er en selvskreven favoritt hos barna.
Fremgangsmåte
-
Start med å lage deigen: Bruk fingrene til å smuldre smøret inn i hvetemelet. Bland vann og sammenpisket egg inn i deigen litt etter litt. Tilsett salt og bland deigen med hendene til du har en klissete blanding.
-
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Dryss hvetemel på kjøkkenbenken. Kjevle deigen ut til et rektangel som er ca. 40 cm langt og like bredt som wienerpølsen. Del rektangelet i lengden til 4 like deler.
-
Legg en smal stripe med finhakket løk på hver deigbit og krydre med pepper. Legg en wienerpølse over løken og rull pølsen stramt inn i deigen. Pensle skjøten med sammenvispet egg. Legg pølsene på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned. Pensle toppen av deigen med egg for å få en gyllen skorpe.
-
Sett brettet midt i stekeovnen og stek pølsene i 20 minutter.
- Eple- og råkostsalat:
-
Kutt paprika og ingefær i tynne strimler. Del eplet i fire båter, ta bort kjernen og skjær eplebåtene i tynne strimler. Hell sitronsaft over eplet med en gang slik at det ikke blir brunt. Bland eplestrimlene med råkost mix, paprika og ingefær.
-
Lag dressing ved vispe sammen olivenolje og eddik, eller rist det sammen i et glass med lokk. Hell dressingen over råkostsalaten. Dryss til slutt korianderblader over salaten.
-
Server innbakte wienerpølser med ketchup til og råkostsalat ved siden av.