Innbakt wienerpølse med eple- og råkostsalat

Innbakt wienerpølse med eple- og råkostsalat

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Hev nivået på pølsemiddagen ved å pakke pølsene inn i en hjemmelaget deig. Innbakte wienerpølser smaker godt og er en selvskreven favoritt hos barna.

Fremgangsmåte

Start med å lage deigen: Bruk fingrene til å smuldre smøret inn i hvetemelet. Bland vann og sammenpisket egg inn i deigen litt etter litt. Tilsett salt og bland deigen med hendene til du har en klissete blanding.
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Dryss hvetemel på kjøkkenbenken. Kjevle deigen ut til et rektangel som er ca. 40 cm langt og like bredt som wienerpølsen. Del rektangelet i lengden til 4 like deler.
Legg en smal stripe med finhakket løk på hver deigbit og krydre med pepper. Legg en wienerpølse over løken og rull pølsen stramt inn i deigen. Pensle skjøten med sammenvispet egg. Legg pølsene på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned. Pensle toppen av deigen med egg for å få en gyllen skorpe.
Sett brettet midt i stekeovnen og stek pølsene i 20 minutter.
Eple- og råkostsalat:
Kutt paprika og ingefær i tynne strimler. Del eplet i fire båter, ta bort kjernen og skjær eplebåtene i tynne strimler. Hell sitronsaft over eplet med en gang slik at det ikke blir brunt. Bland eplestrimlene med råkost mix, paprika og ingefær.
Lag dressing ved vispe sammen olivenolje og eddik, eller rist det sammen i et glass med lokk. Hell dressingen over råkostsalaten. Dryss til slutt korianderblader over salaten.
Server innbakte wienerpølser med ketchup til og råkostsalat ved siden av.