Gulrotsuppe med kokos og chili

Gulrotsuppe med kokos og chili

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Når høsten nærmer seg er denne suppen perfekt. Full av deilige smaker og akkurat passe spicy.

Fremgangsmåte

Skrell gulrøtter og søtpotet og skjær i biter. Skrell ingefærskivene og hvitløken og finhakk. Del chilien på langs, fjern frøene og skjær i små biter.
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Tilsett ingefær, hvitløk og chili og la surre i et par minutter.
Ha oppi gulrøtter, søtpotet, buljongterninger og vann og kok til grønnsakene er møre.
Kjør alt til en mos med en stavmikser. Ha i kokosmelk og varm opp.
Smak til med salt og pepper.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i august.

Tips:

Tilsett litt limesaft før servering for et syrlig kick.