Grønnsaksuppe med kjøttpølse

Grønnsaksuppe med kjøttpølse

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne klassiske grønnsakssuppen bringer tilbake hyggelige barndomsminner for mange, og er veldig enkel å lage – med litt godt brød til blir dette en deilig middag for store og små!

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader.
Finkutt løk, ett fedd hvitløk og selleri og stek i smør til de er myke i en gryte. Kutt pølser og poteter i passende biter, og ha i gryta sammen med buljongen. La alt koke til potetene er møre. Tilsett grønnsaksblandingen i gryta og kok videre til grønnsakene er varme.
Skjær en baguette i skiver, ringle over olivenolje og stek skivene gylne i ovnen. Ta bruschettaene ut av ovnen og gni overflatene med et hvitløksfedd.
Server suppen med hvitløksbruschetta og frisk persille.

Tips:

Bruk de grønnsakene og pølsene du måtte ønske i suppa.