Bakte gulrøtter med hummus

Bakte, søte gulrøtter serveres her med kremet hummus og knasende hasselnøtter. Et nydelig tilbehør til stekt kjøtt, vegetarretter eller som tilskudd på tapas-bordet.

20-40 min
Enkel
Bakte gulrøtter med hummus

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 200°C.
    2. 2
      Vask og skrell gulrøttene og del dem i to på langs. Pensle snittflatene med litt olje og havsalt.
    3. 3
      Bak gulrøttene på 200°C i ca. 20 minutter.
    4. 4
      Grovhakk hasselnøttene og rist dem lett på medium varme i en tørr panne.
    5. 5
      Hell kikertene i et dørslag og skyll godt. Grovhakk hvitløksfeddene.
    6. 6
      Lag hummus ved å ha kikerter, hvitløk, sitronsaft og tahini i en foodprosessor. Hell oppi halvparten av oljen og start maskinen.
    7. 7
      Hell litt og litt olje i foodprosessoren til hummusen får en glatt konsistens. Alternativt kan du bytte ut noe av oljen med kaldt vann. Smak til slutt til med salt og eventuelt mer sitronsaft.
    8. 8
      Bre hummus utover et serveringsfat og ringle over litt olivenolje. Legg de stekte gulrøttene over og topp med ristede hasselnøtter.