God kaffe på tur! (DNT)

God kaffe på tur! (DNT)

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hvis du er glad i å være ute i naturen vet du at morgenkaffe laget utendørs kanskje er den mest velsmakende kaffen som finnes. Det finnes forskjellige typer bryggeutstyr man kan bruke for å lage kaffe utendørs, og utstyret behøver verken veie mye eller ta mye plass. Det enkleste er nok en liten turkjele som varmes opp over et stormkjøkken eller et bål – når det ikke er bålforbud, vel å merke.

Fremgangsmåte

Fyll passe mengde vann i kjelen, og gi det et oppkok. Når vannet koker, tar du kjelen vekk fra bålet. Tilsett kokekaffe.
Rør rundt slik at all kaffen fuktes. La kaffen stå og trekke. Trekketiden avhenger av hvor kraftig du vil ha kaffen. Men for å få frem den gode smaken er 6 til 8 minutter anbefalt.
Rør forsiktig i overflaten av kaffen. Hensikten er at den kaffegruten som ennå ikke har sunket, skal synke til bunnen av kjelen. La kaffen stå og hvile, etter 1 minutt kan man forsiktig helle kaffen over i kopper. Enklere blir det ikke!

Tips:

VÅR ANBEFALTE TURKAFFE ER ALI: ALI kaffe er en blanding av Arabica-bønner fra Mellom- og Sør-Amerika med hovedvekt på Brasil. Arabica-kaffen anses som overlegen i smak og kvalitet, slik at du får en god smaksopplevelse mens du kvikner til, samtidig som ALI-kaffen er UTC-sertifisert og produsert på Norges mest miljøvennlige kaffebrenneri.