Gazpacho

Gazpacho

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En spennende suppe med frisk smak av agurk og avokado. Deilig kremet og med et hint av lime. Perfekt som en lett lunsj.

Fremgangsmåte

Skjær agurk og løk i biter. Ha agurk og løk over i en stor kjele sammen med litt olivenolje og salt, og la det putre i ca. 10 minutter eller til blandingen er myk. Spre løk- og agurkblandingen utover en bakeplate eller et stort fat og avkjøl i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
Del avokadoene i to, ta ut stenen. Ha løk- og agurkblandingen og kjøttet fra 2 og ½ avokado i en blender sammen med 1 ½ ts salt. Dekk gjenværende halve avokado tett med plastfolie for å forhindre at den blir brun. Tilsett kaldt vann, et hvitløksfedd, limejuice, gresk yoghurt og sort pepper i blenderen og kjør til blandingen blir helt glatt.
Hell blandingen over i en bolle, dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i ca. 2 timer.
Skjær den resterende halve avokadoen i skiver. Fordel gazpachoen i 4 suppeskåler, og topp med avokadoskiver og krutonger.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i november.

Tips:

Ringle over litt chiliolje til slutt for å gi suppen et lite kick.