Fruktsuppe med havrekrønsj (DNT)

Fruktsuppe med havrekrønsj (DNT)

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fruktsuppe er en klassiker på hyttetur. Byggryn i suppen metter, og med deilig sting av ingefær og krønsj fra havre er dette en magisk god dessert. Fyll gjerne på med epler, pærer eller bær i sesong, gjerne økologisk og lokalt dyrket. Suppen er god både varm og kald.

Fremgangsmåte

Kok byggryn i vann, når de er så vidt møre tilsettes suppepulveret. Kok videre til ferdig. Juster tykkelsen med ekstra vann om nødvendig.
Tilsett ingefær, enten finhakket ellet i store biter som er lette å ta ut av suppen når den har satt nok smak.
Smelt smør i en panne, ha i honning og bland sammen. Rør inn havregryn og stek til den er gyllen. Server suppen med litt vaniljesaus og havrekrønsj.
FRA NATUREN: Sommer/Høst: Bringebær, blåbær og bjørnebær.

Tips:

Topp suppa med yoghurt og eplebiter og servér til frokost.