Ingredienser
Fruktsuppe er en klassiker på hyttetur. Byggryn i suppen metter, og med deilig sting av ingefær og krønsj fra havre er dette en magisk god dessert. Fyll gjerne på med epler, pærer eller bær i sesong, gjerne økologisk og lokalt dyrket. Suppen er god både varm og kald.
Fremgangsmåte
-
Kok byggryn i vann, når de er så vidt møre tilsettes suppepulveret. Kok videre til ferdig. Juster tykkelsen med ekstra vann om nødvendig.
-
Tilsett ingefær, enten finhakket ellet i store biter som er lette å ta ut av suppen når den har satt nok smak.
-
Smelt smør i en panne, ha i honning og bland sammen. Rør inn havregryn og stek til den er gyllen. Server suppen med litt vaniljesaus og havrekrønsj.
-
FRA NATUREN: Sommer/Høst: Bringebær, blåbær og bjørnebær.