Fruktsuppe med havrekrønsj (DNT)
Fruktsuppe er en klassiker på hyttetur. Byggryn i suppen metter, og med deilig sting av ingefær og krønsj fra havre er dette en magisk god dessert. Fyll gjerne på med epler, pærer eller bær i sesong, gjerne økologisk og lokalt dyrket. Suppen er god både varm og kald.
20 min
Enkel
Tips!
Topp suppa med yoghurt og eplebiter og servér til frokost.
Slik gjør du
- 1Kok byggryn i vann, når de er så vidt møre tilsettes suppepulveret. Kok videre til ferdig. Juster tykkelsen med ekstra vann om nødvendig.
- 2Tilsett ingefær, enten finhakket ellet i store biter som er lette å ta ut av suppen når den har satt nok smak.
- 3Smelt smør i en panne, ha i honning og bland sammen. Rør inn havregryn og stek til den er gyllen. Server suppen med litt vaniljesaus og havrekrønsj.
- 4FRA NATUREN: Sommer/Høst: Bringebær, blåbær og bjørnebær.
- 1