Fruktsuppe med havrekrønsj (DNT)

Fruktsuppe er en klassiker på hyttetur. Byggryn i suppen metter, og med deilig sting av ingefær og krønsj fra havre er dette en magisk god dessert. Fyll gjerne på med epler, pærer eller bær i sesong, gjerne økologisk og lokalt dyrket. Suppen er god både varm og kald.

20 min
Enkel
Fruktsuppe med havrekrønsj (DNT)
Tips!

Topp suppa med yoghurt og eplebiter og servér til frokost.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok byggryn i vann, når de er så vidt møre tilsettes suppepulveret. Kok videre til ferdig. Juster tykkelsen med ekstra vann om nødvendig.
    2. 2
      Tilsett ingefær, enten finhakket ellet i store biter som er lette å ta ut av suppen når den har satt nok smak.
    3. 3
      Smelt smør i en panne, ha i honning og bland sammen. Rør inn havregryn og stek til den er gyllen. Server suppen med litt vaniljesaus og havrekrønsj.
    4. 4
      FRA NATUREN: Sommer/Høst: Bringebær, blåbær og bjørnebær.