Fish'n chips med ertepuré

Fish'n chips med ertepuré

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Knasende sprø fisk med pommes frites og fersk ertepuré. Denne retten er et snadder fiskemåltid med britisk opphav, og med litt norsk preg.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 °C.
Legg fisken utover et bakepapirkledd stekbrett. Stek fisken til den sprø og gyllen, etter anvisning på pakken.
Fordel pommes frites utover et stekebrett med bakepapir. Stek chipsen i ovnen sammen med fisken de siste 8–10 minuttene.
Hakk sjalottløken og fres den myk og blank i en kasserolle med smør. Tilsett ertene og la det frese til ertene er gjennomvarme. Mos ertene med en stavmikser, så grovt eller fint du ønsker. Smak til med salt og pepper.
Dryss litt persille over ertepurén. Server fisken med ertepuré, pommes frites og sitronbåter, og med chilimajones, remulade eller ketchup til.

Tips:

Pommes frites kan byttes ut med søtpotetfries.