Ingredienser
Knasende sprø fisk med pommes frites og fersk ertepuré. Denne retten er et snadder fiskemåltid med britisk opphav, og med litt norsk preg.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
-
Legg fisken utover et bakepapirkledd stekbrett. Stek fisken til den sprø og gyllen, etter anvisning på pakken.
-
Fordel pommes frites utover et stekebrett med bakepapir. Stek chipsen i ovnen sammen med fisken de siste 8–10 minuttene.
-
Hakk sjalottløken og fres den myk og blank i en kasserolle med smør. Tilsett ertene og la det frese til ertene er gjennomvarme. Mos ertene med en stavmikser, så grovt eller fint du ønsker. Smak til med salt og pepper.
-
Dryss litt persille over ertepurén. Server fisken med ertepuré, pommes frites og sitronbåter, og med chilimajones, remulade eller ketchup til.