Enkelt tapasfat

Enkelt tapasfat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Litt friske grønnsaker og frukt, nøtter, ulike oster og skinke blir et innbydende tapasfat! Server det hele på en fjøl eller et passende serveringsfat.

Fremgangsmåte

Skjær grønnsaker og frukt i staver og biter, skjær opp osten og anrett dipper, grønnsaker, oster, oliven og nøtter på et passende serveringsfat eller fjøl. Topp med urter der du måtte ønske.
Salte mandler:
Sett ovnen på 180 grader. Kok opp vann og salt i en liten kjele. Rør til saltet er løst opp. Trekk kjelen til siden og tilsett mandler. La mandlene trekke i vannet i ca. 15 minutter (jo lenger mandlene ligger i vannet, jo saltere blir de).
Sil av mandlene, og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovn i ca. 8 minutter.
Honningstekte valnøtter:
Varm en panne på middels høy varme. Grovhakk valnøtter og rist dem i pannen i et par minutter. Ringle over honning, rør godt, og trekk til side. Ha valnøttene over på et bakepapir og avkjøl.