Tiramisu - Italias nasjonaldessert
I tillegg til å være Italias nasjonaldessert, er denne kaken en av verdens mest kjente desserter. Kanskje ikke uten grunn?
60+ min
Vanskelig
Slik gjør du
- 1Fingerkjeks:
- 2Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum.
- 3Pisk eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret.
- 4Bland eggedosis og eggehviter. Sikt i mel og bland forsiktig.
- 5Dekk stekeplaten med bakepapir, sprøyt massen i ca 1 cm lange striper og stek kjeksene.
- 6Ostekrem:
- 7Pisk eggeplommer, melis og vaniljesukker til eggedosis.
- 8Visp ost og crème fraîche til en jevn krem, og bland den med eggedosisen.
- 9Rør sammen kaffe og vin (evt likør). Bland kakaopulver og melis i en sikt.
- 10Kle en brødform innvendig med plastfolie. Dekk bunnen med kjeks. Dynk kjeksene med kaffeblandingen. Legg et lag ostekrem over. Sikt litt av kakaoblandingen over ostekremen, legg deretter over et nytt lag kjeks dynket med kaffeblanding, og tilslutt resten av ostekremen. Sikt resten av kakaoblandingen på toppen.
- 11La desserten stå kaldt til den skal serveres, gjerne en times tid i fryseren.
- 12Løft desserten ut av formen ved hjelp av plastfolien, og anrett den på fat eller del den i porsjonsstykker.
- 13I stekeovnen på 200°C i ca 5 minutter (fingerkjeksene).
- 1