Sjørøverskute

Denne kaken er kjempepopulær i bursdagsselskaper!

60+ min
Middels
Sjørøverskute

Slik gjør du

  1. Verdens beste sjokoladekake

    1. 1
      1) Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
    2. 2
      2) Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
    3. 3
      3) Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
    4. 4
      4) Del kaken i tre lengder (1, 2 og 3 i diagrammet under). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C).
    5. 5
      5) Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre.
    6. 6
      6) Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E. Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen.
    7. 7
      7) Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Træ seilene på trespidd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
    8. 8
      8) Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.