Sjokoladesufflé
Ser det ikke fristende ut?
20-40 min
Vanskelig
Slik gjør du
- 1Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2Smør fire små ovnsfaste former, eventuelt én stor form, med litt smør og dryss i litt sukker. Snu og vend på formene, så de blir dekket med et tynt lag sukker.
- 3Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet.
- 4Knekk eggene og skill plomme og hvite. Rør sammen smeltet sjokolade, sukker og eggeplommer.
- 5Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott.
- 6Fordel røren i formene og stek suffleene på nederste rille i stekeovnen i 12-15 minutter for små former og 15-20 minutter for stor form. Sikt over litt melis og server med én gang.
- 1