Sjokoladesufflé

Ser det ikke fristende ut?

20-40 min
Vanskelig
Sjokoladesufflé

Slik gjør du

    1. 1
      Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. 2
      Smør fire små ovnsfaste former, eventuelt én stor form, med litt smør og dryss i litt sukker. Snu og vend på formene, så de blir dekket med et tynt lag sukker.
    3. 3
      Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet.
    4. 4
      Knekk eggene og skill plomme og hvite. Rør sammen smeltet sjokolade, sukker og eggeplommer.
    5. 5
      Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott.
    6. 6
      Fordel røren i formene og stek suffleene på nederste rille i stekeovnen i 12-15 minutter for små former og 15-20 minutter for stor form. Sikt over litt melis og server med én gang.