Havrevafler med jordbæris
Vafler og is er en god kombinasjon. Her har vi brukt jordbæris, men bruk din favoritt. Alle smaker passer til vaflene.
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Pisk egg og sukker godt sammen. Rør inn kulturmelk og smeltet smør.
- 2Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i røren til den er uten klumper.La røren svelle i 30 minutter.
- 3Stek vaflene og avkjøl på rist.
- 4Legg vaffelplater på et fat og legg en stor kule
jordbæris og dryss på mandelflak.
- 1
Marinerte jordbær
- 1Del jordbærene i fire båter. Kok opp sukker og vann. Legg i stjerneanis og appelsinskall. La det småkoke i 10 minutter. Kjøl ned marinaden, fjern stjerneanis og appelsinskall og legg så jordbærene i marinaden i 15 minutter.
- 2Server havrevaflene med jordbæris og marinerte jordbær.
- 1