Ingredienser
En deilig crispy kyllingburger kan både spises i farta eller i ro og mak rundt middagsbordet – godt uansett!
Fremgangsmåte
-
Begynne med aiolien. Hakk hvitløken. Dryss over en raus klype salt og mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
-
Visp sammen eggeplommer og hvitløkpure i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle, litt etter litt, under kraftig visping. Konsistensen skal bli som majones. Smak til med sitronsaft og mer salt om nødvendig.
-
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
-
Del kyllingfiletene i to på langs. Visp sammen eggene i en bolle. Ha mel og loffsmuler i hver sin bolle. Krydre kyllingen med salt og pepper og vend kyllingen først i mel, så i egg og så i loffsmulene. Varm en stekepanne med en god klunk olje. Stek kyllingen gyllen og sprø på begge sider.
-
Bland sammen finstrimlet kål, gulrot, rødløk og grovhakket koriander.
-
Smør burgerbrødet med aioli og legg på grønnsaker, kylling og saus.