Clafoutis med moreller

Clafoutis med moreller

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Clafoutis er en lettvint og lekker fransk dessert i form av en ovnspannekake. En tradisjonell clafoutis lages med kirsebær eller moreller, og toppes gjerne med et fint melisdryss.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C.
Sikt mel og vaniljesukker i en bolle, og tilsett sukker og salt. Visp inn melken.
Tilsett eggene og visp til du får en klumpfri røre. Rør til slutt inn smeltet smør. La røren stå i ca. 30 minutter.
Smør en paiform med litt smør.
Ta ut stenene fra morellene og fordel dem i formen. Stek i ovnen i ca. 5 minutter til morellene har blitt myke.
Hell røren i formen til den så vidt dekker morellene. Stek videre i ovnen i 20–30 minutter.
Avkjøl noe og dryss over melis før servering.