Bringebærpizza

Bringebærpizza

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En artig vri på bærpai. Kremost med melis gir god smak til bærene og penslingen med syltetøy gir bærene et lekkert utseende.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 ℃.
Miks smør og sukker sammen i en bolle, og pisk inn egg. Ha i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og rør godt til alt er blandet. Trykk deigen i bunnen av en pizzapanne på ca. 30 cm.
Bak i ovnen i ca. 18 minutter til den er lett gyllen og avkjøl.
Pisk kremost og melis godt sammen og spre over bunnen. Topp med bringebær.
Smelt syltetøyet og sil bort frøene. Pensle bærene med syltetøyet og sett pizzaen i kjøleskap frem til servering. Pynt gjerne med mynteblader.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i juli.

Tips:

Høvle hvit sjokolade over for å få utseende til en ekte pizza med revet ost på toppen.