Baconsurret kjøttpølse med speilegg

Baconsurret kjøttpølse med speilegg

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Pølser på grillen er godt, men hva med å prøve en ny variant av klassikeren? Surr bacon rundt pølsen, tre den på spyd, legg til litt ananas – og vips, så har du en snasen grillrett. Lag et speilegg til og server retten med potetsalat.

Fremgangsmåte

Snitt pølsene lett med kniv for å unngå at de sprekker. Surr en baconskive rundt hver pølse, og tre den på et grillspyd. Sett en ananasbit i hver ende av spydet. Hvis du skal ha maten med deg på tur, er det enklest å gjøre pølsene klar hjemme.
Grill pølsen på en varm grill til den er gyllen og gjennomvarm.
Lag speilegg mens pølsene grilles. Knekk et egg på et stykke aluminiumsfolie (bruk ett folieark per egg). Pakk igjen folien slik at egget ligger i et hulrom. Stek eggene på grillen til eggehviten har stivnet.
Legg speilegget over potetsalaten og server den sammen med baconsurret kjøttpølse.
Retten kan også tilberedes hjemme: Stek de baconsurrede pølsene i en middels varm stekepanne med litt rapsolje. Snu ofte. Stek til baconet og pølsen er gyllen og brun på alle sider. Stek speilegg i litt olje eller smør i stekepannen.

Tips:

Resten av ananasbitene kan blandes med potetsalaten. Husk å legge grillspyd av tre i vann ca. 30 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr.