Fastelavn på søndag

Søndag 11. februar er det fastelavn og tid for fastelavnsboller og fastelavnsris!

Finn frem forkler og bakeutstyr og la hele familien utfolde seg på kjøkkenet. Denne søndagen kan alle settes i sving med bollebakst og pynting med fastelavnsris.

Hvorfor feirer vi fastelavn?
På fastelavn pynter mange med fastelavnsris og serverer nystekte boller med krem. Men vet du egentlig hvorfor vi feirer fastelavn? - Fra gammel kristen tradisjon betyr fastelavn «aftenen før fasten». Dette var opprinnelig en tredagers festperiode, som bestod av fastelavnssøndag, blåmandag og askeonsdag. I tillegg til disse, så kjenner vi også til uttrykket feitetirsdag, det var dagen da man skulle spise mye god mat. Også i andre land ble det spist godt på feitetirsdagen. På fransk kalles dagen Mardi Gras og på engelsk Fat Tuesday eller Pancake Tuesday.

Fastelavnssøndag ble også kalt fleskesøndag, og var dagen for fråtsing.

Er du ikke så glad i boller er det ikke noe veien for at dagen kan brukes til andre bakverk. Gode tips finner du her.

Husk at du finner alt det du trenger til fastelavnsfeiringen i din lokale Joker-butikk. 

Mange av våre butikker har også åpent på søndager og selger nystekte boller. Om din nærmeste Joker holder søndagsåpent kan du finne ut her.

Joker ønsker alle en riktig fin fastelavn!

Relatert innhold

Lettlagde fastelavnsboller

Med bakemiks kan du enkelt bake deilige, saftige fastelavnsboller. Fyll bollene med syltetøy og krem, og topp med melisdryss.

Fastelavnsboller

Luftige, nybakte boller med krem hører fastelavn til! Disse saftige og myke fastelavns­bollene serveres med krem, syltetøy og melisdryss. Oppskriften gir 16 boller.