Rydd i kjøleskapet og reduser matsvinnet

Her er svaret på hvilke matvarer som bør ligge hvor i kjøleskapet, og hvilke matvarer som bør oppbevares helt andre steder.

I snitt går hver 8. handlepose fra norske forbrukere rett i søpla og nesten halvparten av det totale matsvinnet her til lands skjer i hjemmet. Etter helgen har man ofte ekstra mye mat og rester i kjøleskapet, da kan man fort miste oversikten å ende opp med at mye går i søpla.

NorgesGruppen, som Joker er en del av, har sammen med Østfoldforskning utviklet et Kjøleskapskart som illustrerer hvor i kjøleskapet maten bør plasseres for å sikre best mulig holdbarhet. 

Last ned kjøleskapskartet her.

Det er mulig
For noen år tilbake gjennomførte vi Matsvinneksperimentet der vi fulgte familien Oppegård Persson for å se hvordan vi kan hjelpe de å redusere sitt matsvinn. Du kan se filmen og lese mer om ekspermimentet her.

I løpet av en måned reduserte familien sitt matsvinn med 39 %. En slik reduksjon over tid vil bety en besparelse på ca. 5000 kr i året. Ett av tiltakene familien benyttet seg av for å redusere sitt matsvinn var Kjøleskapskartet.