Den internasjonale dagen mot matsvinn

29. september markeres Den internasjonale dagen mot matsvinn.

Det finnes mer enn nok mat til alle mennesker i verden, men likevel går mange sultne hver eneste dag. For å minske matsvinnet har FNs bærekraftsmål nummer 12 Ansvarlig forbruk og produksjon, et helt konkret delmål som fokuserer på dette. Behovet for dagen ble begrunnet med en økende verdensbefolkning og uforutsigbare klimaendringer, samt et behov for bærekraftig jordbruk og distribusjonskjeder. 

(Kilde: FN.no)

Kast mindre med smarte grep
Visste du at det er på hjemmebane at det kastes aller mest mat? Vi kaster 42,6 kg hver i året, noe som både går ut over både miljøet og vår egen lommebok. Med noen smarte grep kan vi alle kaste litt mindre. Få gode tips til hvordan du kan bli en bedre restematkokk her

Prøv en matredder-app!
For å bidra til redusert matsvinn, har Joker innført en rekke tiltak i butikk. Ett av tiltakene er samarbeidet med matreddeappene Throw No More og Too Good To Go.

  • Throw No More er et digitalt utstillingsvindu for varer med kort gjenværende holdbarhet som gjør det enklere for kundene å finne nedprisede varer i en nærliggende butikk.
  • Too Good To Go knytter butikker med mat til overs sammen med folk som har lyst til å redde maten til redusert pris, i såkalte forundringsposer.

Joker har som mål å redusere matsvinn i våre butikker med 70 % innen 2025. Det kan du lese mer om her

Bærekraftmål-12.pngFNs bærekraftsmål nr. 12 handler om ansvarlig forbruk og produksjon - å gjøre mer med mindre ressurser. I dag forbruker vi mye mer enn hva som er bærekraftig for kloden. 

Relatert innhold

Best før betyr ofte holdbar etter

Best før betyr ofte holdbar etter

Kaster du mat bare fordi den har gått ut på dato? Mat som er merket med "best før" er ofte holdbar lenge etter utløpsdato hvis den er riktig oppbevart, så la oss sammen kurere datoskrekken!

Finn gode tips her
Joker skal redusere matsvinn med 70 prosent

Joker skal redusere matsvinn med 70 prosent

I Joker har vi en ambisiøs målsetning om å redusere matkasting med 70 % innen 2025*. Her kan du lese mer om tiltakene vi har satt i gang med for å nå målet.

Les mer her