Gjennom våre satsinger "Smaken av Norge" i samarbeid med lokale produsenter og "Mat med utsikt" i samarbeid med DNT, vil vi gjøre det enklere for deg å velge lokalprodusert mat og drikke.
Måten vi produserer og spiser våre måltider påvirker den naturen vi omgir oss med. Norske mattradisjoner har spilt på lag med naturen i generasjoner. Vi har bearbeidet råvarer slik at de kan spises gjennom flere sesonger. Ysting, tørking, salting, speking, sylting og til og med
hermetikk har lange tradisjoner. Mat som verken krever kjøleskap eller stekeovn, men som har mye smak og energi!
Vi har fått hjelp av Matvalgets dyktige kokker til å tenke matglede og bærekraft med utgangspunkt i hva som er mulig å få til på en enkel selvbetjeningshytte. Oppskriftene tar utgangspunkt i hovedingredienser du finner i proviantlagrene på DNTs hytter, samt varer du får tak i på Joker-butikken eller i nærheten av hyttene, slik at du virkelig kan få smaken av Norge fra området du er på tur i. I tillegg har vi lagt inn forslag til hva du kan hente fra naturen. Følg sesongen og det du finner, og tilpass oppskriftene etter hva du får tak i og orker å bære på.
Vi håper heftet vårt vil inspirere deg til å skape matglede med utsikt, som en del av et naturvennlig, inkluderende og inspirerende friluftsliv.
Bla i heftet her, og planlegg både turen og maten du skal spise -
Inspirasjon til god og bærekraftig mat på tur får du her