Rødbethummus

Rødbeter gir hummusen en nydelig rosafarge og gjør den ekstra næringsrik! Bruk den som vanlig hummus, på smørbrødet, som middagstilbehør eller som dipp.

20 min
Enkel
Rødbethummus
Tips!

Du kan lage grønn hummus ved å bytte ut rødbeter med grønne urter som f.eks. koriander eller persille.

Slik gjør du

    1. 1
      Sil av væsken fra kikertene og skyll dem. Kok opp kikertene i vann med bakepulver og la dem koke i ca. 5 minutter. Hell av kokevannet.
    2. 2
      Ha kikertene, rødbeter, sitronsaft, hvitløk, tahini, salt, spisskummen og olivenolje i en foodprosessor. Kjør det til en luftig mos med glatt konsistens.
    3. 3
      Spe med kaldt vann til du har ønsket konsistens på hummusen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hummus oppbevares tildekket i kjøleskap.