Ingredienser
Med smak av peanøtter og chili får vi en spennende vri på kotelettmiddagen. Servert sammen med stekt ris skal det godt gjøres om ikke dette blir en gjenganger på uksemenyen.
Fremgangsmåte
-
Varm ovnen til 190 °C. Grovhakk peanøttene, kutt chili i tynne skiver og bland med olje. Stek kotelettene i olje på stekepannen i noen minutter på begge sider. Legg kotelettene på et stekebrett og ha over chili og peanøtter. Sett kotelettene i ovnen og la de steke i 15–20 minutter på 150 °C.
- Stekt ris:
-
Kok risen, hell av alt vannet og la risen dampe godt, den må ikke være våt.
-
Kutt opp løk, gulrot, kinakål og vårløk. Ha eggene i en kopp og visp lett sammen med en gaffel. Varm opp oljen i stekepannen du brukte til å brune koteletter og stek grønnsakene lett. Skyv grønnsakene til siden og ha i eggene. Rør forsiktig med en sleiv til du har eggerøre. Bland sammen eggerøre, grønnsaker og kokt ris. Bland inn soyasausen til slutt.