Superburger

Superburger

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Ingenting slår en saftig burger. Her er en av våre favoritter, – med ost, syltet løk og chilimajones. Server gjerne burgeren med kløftepoteter og et glass iskald Coca-Cola til.

Fremgangsmåte

Grill eller stek burgeren på høy varme et par minutter på hver side. Legg en skive ost på hver burger rett etter at burgerne er snudd.
Varm burgerbrødene raskt i en tørr stekepanne eller på grillen.
Dander brødene med chilimajones, salat og burger. Topp med syltet løk, sylteagurk og enda mer chilimajones, før du legger på toppen av burgerbrødet.
Chilimajones:
Finhakk chili og hvitløk, og bland det med majones. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitron.
Syltet rødløk:
Skjær løken i tynne skiver eller ringer. Bland limesaft og sukker, rør til sukkeret har løst seg opp. Hell laken over løken og la det stå kjølig i ca. 30 minutter.
Kløftepoteter:
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt, del dem i båter og legg i en bolle. Hell olje over potetene, krydre med salt og pepper og bland det godt. Ha potetbåtene over i en ildfast form og stek dem i ovnen i 20–30 minutter.

Tips:

Marinerte småpoteter fra Bama er et enkelt og kjapt alternativ til tilbehør.