Ingredienser
Ingenting slår en saftig burger. Her er en av våre favoritter, – med ost, syltet løk og chilimajones. Server gjerne burgeren med kløftepoteter og et glass iskald Coca-Cola til.
Fremgangsmåte
-
Grill eller stek burgeren på høy varme et par minutter på hver side. Legg en skive ost på hver burger rett etter at burgerne er snudd.
-
Varm burgerbrødene raskt i en tørr stekepanne eller på grillen.
-
Dander brødene med chilimajones, salat og burger. Topp med syltet løk, sylteagurk og enda mer chilimajones, før du legger på toppen av burgerbrødet.
- Chilimajones:
-
Finhakk chili og hvitløk, og bland det med majones. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitron.
- Syltet rødløk:
-
Skjær løken i tynne skiver eller ringer. Bland limesaft og sukker, rør til sukkeret har løst seg opp. Hell laken over løken og la det stå kjølig i ca. 30 minutter.
- Kløftepoteter:
-
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt, del dem i båter og legg i en bolle. Hell olje over potetene, krydre med salt og pepper og bland det godt. Ha potetbåtene over i en ildfast form og stek dem i ovnen i 20–30 minutter.