Stekt ris med sei

Stekt ris med sei

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Stekt ris er en enkel og smakfull hverdagsmiddag. Her får risen selskap av sei, sprø grønnsaker og krydder, og toppes med friske urter.

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken. Skjær purreløken i skiver, og gulrøttene og løken i små terninger.
Fres purreløk, gulrot og løk i olje til løken er blank, og ta det ut av stekepannen. Stek seien i smør på høy varme mens du hakker den i mindre biter. Bland deretter inn de stekte grønnsakene. Smak til med krydderblanding og ta alt ut av stekepannen.
Stek risen på høy varme i olje. Når risen begynner å bli litt sprø, tilsettes de frosne ertene, fisken og grønnsakene. Smak eventuelt til med mer krydderblanding.
Server risen med soyasaus til, og gjerne noen friske urter som koriander og vårløk.

Tips:

Denne retten blir best om man koker risen dagen før og oppbevarer den i en boks i kjøleskapet. Alternativt bør du koke risen minst et par timer før, slik at den får dampet av seg mest mulig fuktighet.