Ingredienser
Ratatouille er et klassisk provencalsk middagstilbehør, bestående av stekte tomater, squash, paprika og aubergine. Smaker nydelig til både fisk og kjøtt, eller som en pastasaus.
Fremgangsmåte
-
Del tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller terninger.
-
Varm en god klunk olje i en stor panne eller kjele. Stek auberginen gyllen og mør. Hell det over på en tallerken så lenge. Fortsett med squashen, stek den gyllen og knapt mør før den også helles over på en tallerken så lenge.
-
Ha litt mer olje i pannen og stek løken bløt og gyllen, tilsett hvitløk og paprika underveis. Ha squashen og auberginen tilbake i pannen. Tilsett tomatene og la det hele surre sammen i 5-10 minutter.
-
Smak til med balsamico, salt og pepper. Bland inn basilikum og parmesan rett før servering.