Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke

Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Spekeskinke og asparges er en uslåelig kombinasjon! Server som forrett eller som en del av et deilig tapasbord.

Fremgangsmåte

Skjær av de nederste 2 cm av aspargesene, del dem i to like store deler og legg de to delene inntil hverandre.
Del skivene med spekeskinke i to. Rull en skinkebit rundt hver asparges, og legg med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
Drypp litt olivenolje og kvern litt pepper over aspargesene, og stek dem på 200 °C varmluft i ca. 10 minutter.
Pynt med noen friske salatblader, basilikum og drypp til slutt over balsamicoeddik. Noen delte jordbær og litt parmesanchips gjør det hele ekstra godt og lekkert
Dryss et tynt lag revet parmesan i en middels varm teflonpanne.
Når osten har smeltet og ligner en tynn, gyllen og sprø pannekake er den klar.
Avkjøl «osteflaket» før du brekker det opp i biter.
Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke er forrett i en 3-retters meny. Hvor hovedretten er Entrecôte med aspargesbønner, bakt sjalottløk, bearnaise og hasselbackpoteter og til dessert en frisk Sitrussalat med is og karamellsaus.