Ingredienser
Spekeskinke og asparges er en uslåelig kombinasjon! Server som forrett eller som en del av et deilig tapasbord.
Fremgangsmåte
-
Skjær av de nederste 2 cm av aspargesene, del dem i to like store deler og legg de to delene inntil hverandre.
-
Del skivene med spekeskinke i to. Rull en skinkebit rundt hver asparges, og legg med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
-
Drypp litt olivenolje og kvern litt pepper over aspargesene, og stek dem på 200 °C varmluft i ca. 10 minutter.
-
Pynt med noen friske salatblader, basilikum og drypp til slutt over balsamicoeddik. Noen delte jordbær og litt parmesanchips gjør det hele ekstra godt og lekkert
-
Dryss et tynt lag revet parmesan i en middels varm teflonpanne.
-
Når osten har smeltet og ligner en tynn, gyllen og sprø pannekake er den klar.
-
Avkjøl «osteflaket» før du brekker det opp i biter.
-
Ovnsbakte grønne asparges i spekeskinke er forrett i en 3-retters meny. Hvor hovedretten er Entrecôte med aspargesbønner, bakt sjalottløk, bearnaise og hasselbackpoteter og til dessert en frisk Sitrussalat med is og karamellsaus.