Ingredienser
Imponer med hjemmebakte, luftige miniburgerbrød! Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned halvparten til en annen dag.
Fremgangsmåte
-
Smelt smøret i en liten kasserolle, tilsett melken og varm blandingen til ca. 25 °C.
-
Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over væsken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og alt det tørre. Elt deigen godt sammen til en jevn og smidig deig, i ca. 10–12 minutter. Dekk bollen med plastfilm og et klede over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
-
Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den sammen. Del deigen i 8–10 like store emner og trill ut fine boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfilm og etterhev brødene i ca. 35 minutter.
-
Varm ovnen til 220 °C.
-
Pensle brødene med egg og dryss over sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen i ca. 12 minutter.