Ingredienser
Grillspyd og fondue er perfekt for et sosialt hyggemåltid med familie eller gode venner. Den varme, flytende ostefonduen smaker herlig sammen med brød og kalkunkorvspyd med fargerike grønnsaker.
Fremgangsmåte
-
Kutt kalkunkorven i strimler på langs. Rens og del paprikaen i jevne biter (ca. 2 x 2 cm). Rens purren og del den i ca. 2 cm lange biter. Tre kalkunkorv, cherrytomat, sjampinjong, paprika og purre på grillspyd – kalkunkorven tres på i en s-form med grønnsaker imellom.
-
Lag klar ostefonduen. Finhakk hvitløken, ha den og eplejuice i en gryte og kok opp. Tilsett ost og melk og rør hele tiden til osten har smeltet. Smak til med salt og pepper. Hold fonduen varm frem til servering.
-
Stek grillspydene i forvarmet stekeovn på 180 °C i ca. 30 minutter. Spydene kan eventuelt stekes i litt olje i en stekepanne til kalkunkorven og grønnsakene er gylne.
-
Del eller riv brødet i passelige terninger. Sett gryten med ostefondue midt på bordet ved servering, og dypp grillspydene og brød i fonduen.
-
Husk! Bruker du grillspyd av tre, må de bløtlegges i vann ca. 20 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr.