Kalkunkorvspyd med ostefondue

Kalkunkorvspyd med ostefondue

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Grillspyd og fondue er perfekt for et sosialt hyggemåltid med familie eller gode venner. Den varme, flytende ostefonduen smaker herlig sammen med brød og kalkunkorvspyd med fargerike grønnsaker.

Fremgangsmåte

Kutt kalkunkorven i strimler på langs. Rens og del paprikaen i jevne biter (ca. 2 x 2 cm). Rens purren og del den i ca. 2 cm lange biter. Tre kalkunkorv, cherrytomat, sjampinjong, paprika og purre på grillspyd – kalkunkorven tres på i en s-form med grønnsaker imellom.
Lag klar ostefonduen. Finhakk hvitløken, ha den og eplejuice i en gryte og kok opp. Tilsett ost og melk og rør hele tiden til osten har smeltet. Smak til med salt og pepper. Hold fonduen varm frem til servering.
Stek grillspydene i forvarmet stekeovn på 180 °C i ca. 30 minutter. Spydene kan eventuelt stekes i litt olje i en stekepanne til kalkunkorven og grønnsakene er gylne.
Del eller riv brødet i passelige terninger. Sett gryten med ostefondue midt på bordet ved servering, og dypp grillspydene og brød i fonduen.
Husk! Bruker du grillspyd av tre, må de bløtlegges i vann ca. 20 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr.

Tips:

Lag klar fondue og grillspydene hjemme. Fonduen kan oppbevares i en tett boks og varmes i en aluminiumsform over grill eller bål. Grill spydene over glør til de har fått fin og gyllen farge.