Blåbærsaft

Å lage saft trenger ikke å være så komplisert. Denne oppskriften gir deg en deilig, frisk blåbærsaft på kort tid.

20-40 min
Enkel
Blåbærsaft

Slik gjør du

    1. 1
      Kok opp blåbær og vann i en kjele og la det putre i 10 minutter.
    2. 2
      Sil blandingen gjennom et klede eller en finmasket sil. Klem ut det meste av saften, men unngå å klemme så hardt at blåbærkjøttet klemmes igjennom.
    3. 3
      Ha den avrente saften tilbake i en kjele sammen med ca. 300 g sukker og kok opp på nytt.
    4. 4
      La saften koke noen minutter så sukkeret får løst seg skikkelig opp.
    5. 5
      Skal saften oppbevares på flaske over lengre tid bør flasken ligge et minutt eller to i kokende vann før den tømmes for vann og kokvarm blåbærsaft tilsettes.
    6. 6
      Når saften skal nytes blandes den ut i vann til ønsket smak oppnås, ca. blandingsforhold 1:3.
    7. 7
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i oktober.