Blåbærsaft
Å lage saft trenger ikke å være så komplisert. Denne oppskriften gir deg en deilig, frisk blåbærsaft på kort tid.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Kok opp blåbær og vann i en kjele og la det putre i 10 minutter.
- 2Sil blandingen gjennom et klede eller en finmasket sil. Klem ut det meste av saften, men unngå å klemme så hardt at blåbærkjøttet klemmes igjennom.
- 3Ha den avrente saften tilbake i en kjele sammen med ca. 300 g sukker og kok opp på nytt.
- 4La saften koke noen minutter så sukkeret får løst seg skikkelig opp.
- 5Skal saften oppbevares på flaske over lengre tid bør flasken ligge et minutt eller to i kokende vann før den tømmes for vann og kokvarm blåbærsaft tilsettes.
- 6Når saften skal nytes blandes den ut i vann til ønsket smak oppnås, ca. blandingsforhold 1:3.
- 7Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i oktober.
- 1