Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Poteten er en super rotfrukt som kan brukes på utallige måter. I tillegg er den næringsrik og gir god metthetsfølelse. Denne varianten er enkel og lage, og en fest for smaksløkene. Passer ypperlig til lam og annet kjøtt.

Fremgangsmåte

Vask og tørk potetene. Skjær de i jevne tynne skiver – nesten igjennom. Legg potetene over i en ildfast form. Pensle potetene med olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Legg en smørklatt på hver potet, og stikk et laurbærblad mellom skivene.
Topp med urter og stek potetene ved 210 °C i ca. 50 minutter, eller til potetene er helt møre og har fått en sprø og gyllen overflate. Øs gjerne stekefettet i formen over potetene med jevne mellomrom under steking.
For ekstra glede kan du drysse litt revet smaksrik ost over potetene mot slutten av steketiden.

Tips:

Legg spisepinner på hver side av poteten når du skjærer skiver, så skjærer du ikke helt gjennom poteten.