Ingredienser
Poteten er en super rotfrukt som kan brukes på utallige måter. I tillegg er den næringsrik og gir god metthetsfølelse. Denne varianten er enkel og lage, og en fest for smaksløkene. Passer ypperlig til lam og annet kjøtt.
Fremgangsmåte
-
Vask og tørk potetene. Skjær de i jevne tynne skiver – nesten igjennom. Legg potetene over i en ildfast form. Pensle potetene med olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Legg en smørklatt på hver potet, og stikk et laurbærblad mellom skivene.
-
Topp med urter og stek potetene ved 210 °C i ca. 50 minutter, eller til potetene er helt møre og har fått en sprø og gyllen overflate. Øs gjerne stekefettet i formen over potetene med jevne mellomrom under steking.
-
For ekstra glede kan du drysse litt revet smaksrik ost over potetene mot slutten av steketiden.