Halve hasselbackpoteter

Halve hasselbackpoteter

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Prøv en vri på den klassiske hasselbackpoteten med potetene skåret i ruter, slik at potetene blir ekstra sprø. Det er supert tilbehør til både stekt eller grillet fisk, kylling og kjøtt.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en liten kasserolle og knus hvitløksfeddene før du har dem oppi smøret.
Del potetene i to. Legg potetene på en fjøl eller et rent kjøkkenhåndkle og finn frem to spisepinner. Legg potetene mellom spisepinnene med skallet ned, og skjær i skiver. Pinnene gjør at du ikke skjærer helt gjennom. Vend potetene og skjær slik at du får et fint rutemønster.
Legg potetene på et stekebrett eller i en ildfast form og pensle med hvitløkssmøret.
Bak potetene i 30–40 minutter til de er møre og har fått en fin stekeskorpe. Avslutt med et dryss salt og pepper, og finhakkede urter.