“Gyros”

“Gyros”

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Ta smaksløkene til Hellas med grillede grillspyd, tzatziki, pommes frites og ferske grønnsaker i pita.

Fremgangsmåte

Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før grilling. Tilbered pommes frites som beskrevet på posen. Finsnitt rødløken, skjær tomater og agurk i skiver.
Grill spydene over middels høy til høy varme i cirka 15 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Vend ofte på spydene sånn at kjøttet blir jevnt grillet.
Fyll varme pitabrød eller hjemmebakte pannebrød med tzatziki, pommes frites, løk, tomat, agurk og kjøtt. Dryss til slutt over litt hakkede urter og server litt grillet sitron ved siden av (til å presse over) hvis ønskelig.
Hjemmebakte pannebrød
Bland sammen gjær, sukker og mel i en bakebolle. Tilsett salt, vann og olje og arbeid deigen godt samme. Kna deigen i 5–10 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin).
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen sammen på et lett oljet bakebord, del deigen i 6 like emner og rull hvert emne til en bolle. La bollene hvile i 5–10 minutter før du kjevler, eller klemmer og drar, hver bolle ut til en rund og tynn leiv.
Stek brødene i en tørr og varm stekepanne, 1–2 minutter på hver side – eller stek dem rett på grillen (pensle grillristen med litt olje så brødet ikke fester seg).