Grillet entrecôte med potetgrateng

Grillet entrecôte med potetgrateng

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Grillet entrecôte med potetgrateng er en skikkelig festmidddag i sommervarmen!

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca. 3–4 mm). Ha potetskivene i en romslig bolle. Finhakk rosmarin eller knus dem i en morter. Dryss rosmarin, salt og pepper over potetene. Bruk hendene og bland alt godt, slik at alle potetskivene blir dekket av olje.
Legg potetskivene i en ildfast form. Avslutt med litt ekstra olje, kvernet sort pepper og revet ost. Stek potetgratengen midt i ovnen i ca. 50 minutter. Bruk en spiss kniv og sjekk at potetskivene er helt møre.
Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Dersom kjøttet ikke er ferdigmarinert krydrer du det med salt og grovkvernet pepper, og pensler med litt olje.
Grill biffene på direkte varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu dem og vent til det pipler igjen. Nå har du medium grillet biff. La biffene hvile i et par minutter før servering.
Server grillet entrecôte med en god salat, poteter, aioli og kryddersmør til. Topp gjerne med hakkede urter.

Tips:

Mange liker å krydre biffen med litt ekstra smakfullt krydder eller marinade – erstatt da salt og pepper med krydderblandingen eller marinaden du vil bruke.