Glaserte poteter Asian style

Glaserte poteter Asian style

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Nydelig balansert rett som fungerer godt alene eller som tilbehør til f.eks. kylling eller svin.

Fremgangsmåte

Plasser poteter med skallet på etter ønsket mengde, i en flatbunnet vid stekepanne.
Fyll vann til potetene dekker ca. halvparten av potetene, ikke mer.
Tilsett salt, pepper, soyasaus, brunt sukker, honning og tørkede urter. Kok inn vannet, bruk lokk på snei.
Når vannet er nesten fordampet skal det ligge en litt tykk smakfull restvæske i panna.
Tilsett finhakket hvitløk og revet ingefær, og eventuelt chili.
Rør forsiktig potetene slik at restene fra innkokt væske blandes godt i potetene og sammen med hvitløk, revet ingefær, chili og tørkede urter.
Stek potetene på middels varme til all væske er godt festet til potetene. Stek videre til det blir en gyllen overflate med stekeskorpe.
Legg potetene i en bolle og dryss over finhakket koriander.
Dypp gjerne potetene i aioli eller annen god dipp.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i februar.