Ingredienser
Nydelig balansert rett som fungerer godt alene eller som tilbehør til f.eks. kylling eller svin.
Fremgangsmåte
-
Plasser poteter med skallet på etter ønsket mengde, i en flatbunnet vid stekepanne.
-
Fyll vann til potetene dekker ca. halvparten av potetene, ikke mer.
-
Tilsett salt, pepper, soyasaus, brunt sukker, honning og tørkede urter. Kok inn vannet, bruk lokk på snei.
-
Når vannet er nesten fordampet skal det ligge en litt tykk smakfull restvæske i panna.
-
Tilsett finhakket hvitløk og revet ingefær, og eventuelt chili.
-
Rør forsiktig potetene slik at restene fra innkokt væske blandes godt i potetene og sammen med hvitløk, revet ingefær, chili og tørkede urter.
-
Stek potetene på middels varme til all væske er godt festet til potetene. Stek videre til det blir en gyllen overflate med stekeskorpe.
-
Legg potetene i en bolle og dryss over finhakket koriander.
-
Dypp gjerne potetene i aioli eller annen god dipp.
-
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i februar.