Fylt paprika med ris

Fylt paprika med ris

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne klassikeren kan få oss til å huske at kombinasjonen ris og kjøtt er supergodt. Fyllet lages som en gryterett og sørger for at alt holder seg saftig og godt. Spis med kniv og gaffel.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen på over- og undervarme 200 °C.
Kok ris som anvist på pakken.
Kok opp 1-2 dl vann i en liten gryte og tilsett buljongterninger. La buljongen koke på svak varme.
Skyll og tørk paprikaene. Skjær av toppen.
Finhakk hvitløk og løk og fres i en stekepanne med litt olje. Stek karbonadedeigen i pannen med løken når den er blitt blank.
Tilsett finhakkete tomater, kokt grønnsaksbuljong, tomatpuré og oregano. Bland inn risen.
Fyll paprikaene med blandingen. Sett paprikaene i en ildfast form og sett på «paprikalokket».
Bak paprikaene midt i ovnen til de er blitt myke, ca. 10-15 minutter.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i april.