Ingredienser
Gjør fiskeburgermiddagen til en festrett med delikate hasselbackpoteter som tilbehør!
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
-
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, men ikke skjær helt igjennom. Legg gjerne poteten mellom to spisepinner for at det skal bli lettere skjære uten å kutte helt igjennom – det er viktig at potetene fremdeles henger sammen på undersiden.
-
Pensle en ildfast form med litt olivenolje. Legg potetene i formen, med bunnen ned og skivene opp. Pensle potetene med olivenolje, dryss over litt grillkrydder og topp med revet ost. Stek potetene i ovnen i ca. 45 minutter, til potetene er gylne og gjennomstekte.
-
Varm en stekepanne med litt olivenolje. Stek fiskeburgerne på middels temperatur i ca. 3 minutter på hver side til de er gylne og gjennomvarme.
-
Kutt brokkolien i små buketter. Kok opp vann med litt salt, og kok brokkolibukettene i 3 minutter.
-
Server fiskeburgerne med hasselbackpoteter og brokkoli, topp med rømme. Litt salsa smaker også godt til retten.