Fiskeburger med gresk salat og mynteyoghurt

Fiskeburger med gresk salat og mynteyoghurt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Prøv en gresk vri på fiskemiddagen! Her har vi servert fiskeburgere med en klassisk gresk salat og mynteyoghurt til.

Fremgangsmåte

Varm fiskekakene i en stekepanne til de er gjennomvarme.
Del tomatene i to eller fire. Del agurken i jevne biter. Finsnitt rødløken og skjær paprikaen i tynne ringer eller smale strimler. Hell laken av kikertene og skyll dem godt, la de få renne godt av seg i en sil.
Bland alle ­grønnsakene, kikerter og oliven.
Fordel blandingen på to tallerkener og dryss over litt tørket oregano, hakket persille og fetaost. Drypp over olivenolje og noen dråper sitronsaft eller eddik. Krydre lett med salt og kvernet pepper (husk at osten er salt).
Smak yoghurten til med salt og pepper, og rør inn revet hvitløk og hakket mynte. Topp salaten med varme fiskekaker og mynteyoghurt.
Server varme pinsabrød skåret i passende biter som ekstra tilbehør.