Fiskeburger med ertepuré og bakte rotgrønnsaker

Fiskeburger med ertepuré og bakte rotgrønnsaker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Ta fiskeburgerne til nye høyder servert med smakfull ertepuré og bakte rotgrønnsaker.

Fremgangsmåte

Tin ertene i posen på kjøkkenbenken.
Skrell kålrot og sellerirot. Kutt rotgrønnsakene og gulroten i like store terninger. Bland dem med litt olje, spisskummen og salt, og bak i ovnen på 180 °C til grønnsakene er møre og har fått fin farge, ca. 40 minutter.
Tilbered ertepuré: Smelt smør i en liten kjele. Tilsett hvitvin/kraft, sennep og finhakket hvitløk. Ha i ertene og varm opp. Kjør blandingen med stavmikser til en fin puré. Smak til med salt.
Lag løksmør: Hakk sjalottløk og fres i olje i en kjele til løken begynner å bli blank. Ha i smør og la det smelte på lav temperatur. Drypp noen dråper sitronsaft over.
Stek fiskeburgerne i en stekepanne med olje til de er gjennomvarme.
Server fiskeburgerne med ertepurè og bakte grønnsaker til. Topp med løksmør, og gjerne finhakket mynte og dill.