Philadelphia ostekake
Deilig ostekake med bunn av havrekjeks og frisk ostekrem med smak av sitron.
60+ min
Middels
Slik gjør du
Ostefyll:
- 1Kjør kjeksen i foodprocessor til den er grovhakket og hell i det smeltede smøret mens maskinen går.
- 2Ha blandingen i en rund kakeform 20-22 cm i diameter, og press den ut i et jevnt lag.
- 3Kjør Philadelphia osten, sukker og eggeplommene til en jevn masse i en foodprocessor.
- 4Rør gelépulver ut i 2,5 dl kokende vann til det er godt oppløst. Avkjøl litt.
- 5Ha den litt avkjølte geléen i Philadelphia blandingen mens foodprocessoren går og bland deretter i sitronskallet.
- 6Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i Philadelphia blandingen.
- 7Stivpisk eggehvitene og vend også de forsiktig inn.
- 8Hell massen i kakeformen og sett den kjølig i 2-3 timer.
- 9Ostekaken kan pyntes med pisket krem, sitronskall og/eller sitronmelisse.
- 1