Philadelphia ostekake

Deilig ostekake med bunn av havrekjeks og frisk ostekrem med smak av sitron.

60+ min
Middels
Philadelphia ostekake

Slik gjør du

  1. Ostefyll:

    1. 1
      Kjør kjeksen i foodprocessor til den er grovhakket og hell i det smeltede smøret mens maskinen går.
    2. 2
      Ha blandingen i en rund kakeform 20-22 cm i diameter, og press den ut i et jevnt lag.
    3. 3
      Kjør Philadelphia osten, sukker og eggeplommene til en jevn masse i en foodprocessor.
    4. 4
      Rør gelépulver ut i 2,5 dl kokende vann til det er godt oppløst. Avkjøl litt.
    5. 5
      Ha den litt avkjølte geléen i Philadelphia blandingen mens foodprocessoren går og bland deretter i sitronskallet.
    6. 6
      Pisk fløten nesten stiv og vend kremen i Philadelphia blandingen.
    7. 7
      Stivpisk eggehvitene og vend også de forsiktig inn.
    8. 8
      Hell massen i kakeformen og sett den kjølig i 2-3 timer.
    9. 9
      Ostekaken kan pyntes med pisket krem, sitronskall og/eller sitronmelisse.