Crispy reker i hjertesalat med salsa

Crispy reker i hjertesalat med salsa

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Spice opp den tradisjonelle tacoen med denne oppskriften på crispy reker i hjertesalat. Ha tilbehøret i skåler og server som vanlig taco.

Fremgangsmåte

Rens rekene og kok risen etter anvisning på pakken.
Ha hvetemel i en skål. Pisk egg, bland det med salt og ha det i en annen skål. Bland sesamfrø og griljermel, og ha det på en tallerken.
Legg rekene i skålen med hvetemel, dypp dem raskt i eggeblandingen, og legg dem til slutt i blandingen med sesamfrø og griljermel. Ha de panerte rekene på et fat og la dem tørke litt før steking.
Stek rekene raskt i solsikkeolje ved høy temperatur, til de er sprø og har fått litt farge. Lett rekene over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett får renne av.
Salsa
Finhakk tomat, rødløk og chili, og bland det sammen. Drypp over olivenolje og salt.
Tilbehør
Skjær agurk i små terninger. Vask og tørk hjertesalatbladene.
Server hjertesalatbladene fylt med ris, agurk, mais, salsa og reker. Topp med sweet chilisaus og lettrømme.