Burgertilbehør

Burgertilbehør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En skikkelig saftig og smakfull burger er utrolig godt. Toppingen og tilbehøret til burgeren kan varieres i det uendelige. Forskjellig tilbehør gjør burgermåltidet til en smaksfest!

Fremgangsmåte

Karamellisert løk:
Skrell løken og skjær den i ca. 1 cm tykke skiver. Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt smør og litt olje. Ha i løken når smøret har smeltet og stek over middels lav varme. La den få god tid i pannen slik at resultatet blir saftig, myk og sødmefull løk. Rør med jevne mellomrom. Tilsett en klype sukker og noen dråper balsamicoeddik mot slutten av steketiden. Tilsett gjerne en liten skvett med vann fremfor mer fett dersom løken virker tørr.
Tomatsalsa:
Del tomatene og skrap ut det meste av den bløte kjernen. Skjær tomatkjøttet i små biter. Skrell og finhakk løken, og finsnitt chilien. Bland sammen tomater, chili og løk. Smak til med limesaft, salt og en god klype sukker. Rør inn hakket koriander.
Limemarinert rødløk:
Rens og skjær rødløk i tynne skiver. Bland rødløken godt sammen med limesaft, sukker og en klype salt. La rødløken marinere i minst 10 minutter.
Mangosalsa:
Rens og skjær mangoen i terninger. Finhakk eller finsnitt rødløk og chili. Bland alt sammen og tilsett limesaft og hakket koriander etter smak.