Dybvik - tar vare på håndverket

På Ålesundskysten holder tre brødre liv i klippfisktradisjonene, samtidig som de videreutvikler produktet som er elsket av utlandet, men som mange nordmenn kanskje ikke har fått helt øynene opp for.

Dybvik er en familiebedrift etablert tidlig på 1920-tallet. De holder til ute på kysten av Ålesund hvor du finner de ville Sunnmørsalpene i bakgrunn og de mange øyene som strekker seg ut i det dype, blå Atlanterhavet fremfor oss.

Landskapet er skåret ut av naturen på samme måten som håndverket deres er. Du kan kjenne den kalde brisen som blåser inn fra havet, lukter av salt, tang og kaldt sjøvann. De samme elementene som du også lukter og smaker i våre produkter, forteller brødrene.

Kunnskapen om å produsere klippfisk av høy kvalitet har gått i arv fra generasjon til generasjon. I dag er det brødrene Jan-Petter, Sindre og Jakob Dybvik som har ansvaret for å holde liv i familiebedriften, håndverket, og bevare tradisjonene for å gi dem videre til neste generasjoner.

Dybvik har satt smak, kvalitet og kunden i fokus. Da vi i tredje generasjon tok over
bedriften ønsket vi å ta vare på de gamle tradisjonene, samtidig å gjøre dagens
forbruker oppmerksom på det fantastiske produktet, forklarer Jakob.

Fra dette ståstedet har de videreutviklet bedriften og klippfiskmarkedet i Norge
med nye forbrukerrettede produkter.

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.