Stolt leverandør av ekte matopplevelser

Vossakorv, eldhusrøykt fenalår og andre smakfulle spesialiteter er ikke bare levebrødet til Vossakjøt, det er noe mer.

Voss og Vestlandet har rike mattradisjoner, og Vossakjøt setter sin ære i å holde de i hevd. Vossakjøt er smaken av førsteklasses råvarer og lokale foredlingstradisjoner. De får kjøttet fra utvalgte slaktere som er like stolte av sitt fag som de er av sitt, og behandler det med metoder som er perfeksjonerte gjennom generasjoner.

– Det handler om å vidareføre og fornye dei gode smakane og dei ekte, vestnorske matopplevingane, sier daglig leder Arne Merkesdal, som er stolt forvalter av lokale tradisjoner.

I Vossakjøt bruker de ikke klimakontroll. De salter så lite som mulig og unngår unødvendige tilsetningsstoffer. Her er det kjøttet og de naturlige smakene som spiller hovedrollene.

– Når vi lagar vossakorv, ”korvar” vi kjøtet slik ein gjorde det på vossagardane frå gamalt av. Vi kvernar og eltar i staden for å hakke. Vi røykjer fårepølsa i eldhus med ei blanding av tørr og våt orreflis, slik at det ikkje brenn, men berre ulmar. Vi saltar pinnakjøtet i to omgangar, først i lake og så med tørrsalt i ryggen, slik at saltmengda skal bli jamn over det heile. Vi let fenalåret hengje til
modning i minst fire månader under dagleg tilsyn, slik at vind og vêr og godt trena auge avgjer når det er ferdig. Vi trur tida arbeider for den som kan tilby solid fagkunnskap og unike produktkvalitetar, forklarer Arne Merkesdal.

Maten skal ikke bare være god, men tuftet på lokale tradisjoner og ha historiske referanser. Vossakjøt har kort sagt troen på de ekte matopplevelsene. 

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.