Setter Hemsedal på kartet som en ostedestinasjon

Målet til Himmelspannet er å gjøre Hemsedal minst like kjent for ost som de er for skiløping.

Himmelspannet ost fra Hemsedal er håndlaget, lokalprodusert ost basert på melk fra ku og geit. Dyrene beiter i idylliske fjellområder og ostene ystes i lokaler i Hemsedal sentrum.

Himmelspannet brenner for å ta vare på, og videreføre bygdas lange tradisjoner for stølsliv og ysting - et fantastisk utgangspunkt for god ost! Ostene har navnene sine fra kjente fjelltopper og landemerker i Hemsedal.

Da Østlandsmeieriet/Tine la ned sin produksjon i Hemsedal på slutten av 90-tallet, vokste det frem en drøm blant folk i dalen om å starte med ysting igjen. Og som en slags bygdedugnad ble Hemsedal Ysteri - Himmelspannet etablert. De første ostene ble solgt lokalt i 2003.

Visjonen var å ivareta lokal ystetradisjon, utnytte de flotteste lokale råvarer fra geit og ku, og å skape arbeidsplasser lokalt. Og siden den gang har de høstet mye anerkjennelse for ostene sine, vunnet flere priser, og produserer i dag maksimalt av hva de har modningskapasitet til. Noe som igjen førte til utbygging og at et nytt, moderne ysteri nå står klart.

Se etter Smaken av Norge-merket i din lokale Joker-butikk for å oppleve unike smaker fra lokale leverandører fra hele landet.